11. mai 2017

Kinnisvara&shyettevõtted loodavad turuaktiivsuse jätkumist

Tõnu Toompark
Autor: Äripäev

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL) uuringu järgi ootavad kinnisvaraettevõtjad aktiivset tehingute turgu, kuid mõningat tagasiminekut nii elamispindade kui äripindade üürihindades.

Ettevõtete töötajate arvu ja käibe kasvatamise küsimuses valitsevad positiivsed meeleolud, teatas liit.

EKFLi juhatuse liige Tõnu Toompark kommenteeris: „Hea majandusseis julgustab ostjaid kinnisvaratehinguid tegema. See omakorda surub hindu tõususuunas. Samas võiks oodata senise hinnatõusutempo ja tehingute arvu kasvu aeglustumist.“

Ootused elamispindade üürihindade käitumisele on vastukäivad. Siiski on enam neid, kes kasvava üüripakkumise valguses näevad survet elamispindade üürihindade mõningaks alanemiseks. Sama kehtib äripindade kohta, kus pakkumist järjest lisandub ja see hakkab üha enam üürihindu survestama.

Majanduskeskkond soosib praegu kinnisvaratehingute tegemist. Sellest tulenevalt ootavad pea kõik uuringus osalenud ettevõtted lähitulevikult nii töötajate arvu kui ka käibe kasvu. Seejuures on käibekasvu ootus viimase viie aasta kõrgeimal tasemel.

„Uuringus osalejate ootused on valdavalt optimistlikud sisaldades siiski annuse ettevaatlikkust,“ lisas Toompark. Küsitletud kinisvaraettevõtted tõid välja nii konkurentsi tihenemist pakkumise poolelt kui ka seniste kasvutempode pidurdumise võimalikkust. Lähima poole aasta jooksul liigub kinnisvaraturg siiski positiivsel kursil, arvavad nad.

EKFL viib liikmete ja teiste kinnisvaravaldkonna ettevõtete juhtide ning tippspetsialistide seas kinnisvarasentimendi uuringut läbi kaks korda aastas.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806