Statistika: eluasemelaenude intressimäär püsib soodsal tasemel

Lipud
Lipud

2017. aasta esimeses kvartalis püsis eluasemelaenude keskmine intressimäär Eesti panga andmetel 2,2-2,3% vahemikus. Seda intressimäära taset võib laenuvõtja jaoks pidada väga soodsaks.

Pankade väljastatavate eluasemelaenude intressimäär ei ole sisuliselt euriboriga seotud, sest kuu keskmine 6 kuu euribor on alates 2015. aasta lõpust püsinud allpool nulli. Negatiivset euribori aga riskimarginaalist maha ei lahutata. Nii võib öelda, et praegused eluasemelaenud antakse riskimarginaali määraga.

Madal intressimäär on kindlasti üks oluline tegur, mis soosib laenuvõtmist ja soodustab kinnisvaratehingute arvu kasvu ning samal ajal ka eluasemelaenude käivet ning jääki. 2017 esimese kvartali eluasemelaenude käive kasvas aastatagusega võrreldes 29% ja jääk 5,9%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised