Autor: Tõnu Toompark • 22. mai 2017

Statistika: eluasemelaenude intressimäär püsib soodsal tasemel

Autor: Äripäev

2017. aasta esimeses kvartalis püsis eluasemelaenude keskmine intressimäär Eesti panga andmetel 2,2-2,3% vahemikus. Seda intressimäära taset võib laenuvõtja jaoks pidada väga soodsaks.

Pankade väljastatavate eluasemelaenude intressimäär ei ole sisuliselt euriboriga seotud, sest kuu keskmine 6 kuu euribor on alates 2015. aasta lõpust püsinud allpool nulli. Negatiivset euribori aga riskimarginaalist maha ei lahutata. Nii võib öelda, et praegused eluasemelaenud antakse riskimarginaali määraga.

Madal intressimäär on kindlasti üks oluline tegur, mis soosib laenuvõtmist ja soodustab kinnisvaratehingute arvu kasvu ning samal ajal ka eluasemelaenude käivet ning jääki. 2017 esimese kvartali eluasemelaenude käive kasvas aastatagusega võrreldes 29% ja jääk 5,9%.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806