Arendaja investeerib Noblessneri piirkonda üle 250 mln euro

Noblessner
Noblessneri kvartal

Noblessneri sadamalinnaku arenduskava avalikustanud BLRT Grupi plaanide kohaselt ulatub piirkonna investeeringute kogumaht enama kui 250 miljoni euroni.

Ajaloolise allveelaevatehase territooriumil asuv Noblessneri tööstuspiirkond kujundatakse järgnevatel aastatel merele avatud elu-, äri- ja vabaajakeskkonnaks.

„Ajaloolised tööstushooned renoveeritakse ning praegusele laevatehaste territooriumile ehitatakse hoolikalt planeeritud mereäärne elamukvartal,” rääkis BLRT Grupi kinnisvara arendusdirektori Ivar Piirsalu 15-hektarilise ala tulevikust. Ajaloolisest akumulaatoritsehhi hoonest saab renoveeritud ärihoone. 2018. aastal avab Noblessneris uksed uus rahvusvaheline kunstikeskus, 2019. aasta alguses valmib Noblessneri valukojas virtuaalreaalsuse kogupere keskus.

Noblessneri elukondliku kinnisvara esimeses etapis rajab BLRT Grupp koostöös Merko Ehitusega otse mere äärde neli kortermaja, milles on kokku üle 200 korteri ning ligi 3700 m² kaubandus- ja äripinda. Elamukvartali arhitektuurne lahendus on välja töötatud koostöös Arhitektuuribürooga Pluss. Esimene, Eesti kõige mereäärsem maja valmib 2017. aasta lõpus, ülejäänud hooned 2018. aasta lõpuks.

Lisaks valmivad täiendavad ligipääsud auto- ja kergliiklusele, samuti laiendatake jahisadamat ning ehitatakse uus lainemurdja. Praegu veel Noblessneris tegutsev laevatehas kolib tänavu Kopli poolsaarele. Suur angaar demoneeritakse 2018. aasta esimeses pooles.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised