30. mai 2017

Tagasihoidliku fassaadiga korterhotell köidab pilke

Konradi hotell Tartu vanalinnas
Autor: Fausto Capital

Tartu vanalinna rajatud äärmiselt tagasihoidliku välimusega korterhotell, mille projekteerimise nõudeks oli esinduslikkuse vältimine, tõmbab minimalistlikkusega tähelepanu.

Küütri 8 sisehoovis paikneva hotell Konradi enda hoov asub katusel ja korteritesse pääseb läbi välisõhu kulgevatest treppidest. Korterhotell kandideeris nii kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali aastapreemiale kui kui ka mainekale Mies van der Rohe arhitektuuripreemiale, avaldas hotelli arendaja ja omanik Fausto Grupp.

Hoone autori, arhitekti Tiit Silla sõnul tingisid minimalistliku lahenduse nii napp krunt kui ka muinsuskaitse ettekirjutused, mis sundisid eelistama naabruses asuvaid ajaloolisi hooneid.

“Muinsuskaitse nõue, et hoone ei tohi olla esinduslik, on olnud arhitekti jaoks vabastav: hoonel on olematuseni tagasihoidlik fassaad,” kommenteeris maastikuarhitekt Karin Bachmann. “Kogukompositsioon on loogiline ja vajaduspõhine, mida üks ajutine elamispind elanikule pakkuma peabki. Võõras, kuid turvaline ja arusaadav.”

Fausto Capital on 15-aastase ajalooga kinnisvaraarendusettevõte, mis tegutseb kaubanduskinnisvara, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamise valdkonnas. Fausto Capitali portfelli kuulub kokku ca 58 000 m2 kaubandus- ja äripinda ning varade maht kokku üle 85 miljoni euro.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806