8. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fausto julgustab katuseterrasse rajama

Rohelise taimestikuga kaetud katuseterrass Pariisis ilmetute hallide majadega linnaosas.
Foto: Pixabay
Tiheasustuse puhul kipub väliruumi väheks jääma ja seetõttu võiks ka Eestis rohkem katuseterrasse kasutusele võtta, leiab katuseterrassiga Tartu kesklinna hotelli Konrad arendaja Fausto Capital.

Maastikuarhitekt Karin Bachmann soovitab katusele teha näiteks aia. Praegu on Eesti katused tema sõnul rohkem söötis kui jäätmaad.

"Katusel on palju päikest ja sinna sobivad niisugused taimed, mis tahavd palju päikest, ent saavad hakkma ka õhema mullakihiga," lisas Bachmann. "Miks mitte rajada katuseterrasile kasvõi minikasvuhoone või päikeselise seina ääres näiteks viinamarju kasvatada."

Katuseterrassi loomine ei ole samas sugugi odav lõbu ning terrassi kasutamine on piiratud aastaaegade ning ilmaoludega.

Konradi puhul oli krundi konfiguratsioon selline, et kogu hoov jäi päikese eest varju. Üksnes katusele oli võimalik teha hotelli külastajatele selline koht, kus õues puhata ning värsket õhku nautida, selgitasid väliruumi loonud arhitekt Tiit Sild ja Fausto Capitali juhatuse liige Sven Mihailov.

Et inimesed katusele aega veetma läheks, oleks seejuures vaja ka lummavaid vaadeid ning huvitavat tegevust, näiteks katuseterrassil toimuvaid kultuuriüritusi. Konradi katuseterrassil toimub peatselt ka esimene väliüritus: külalisi oodatakse 26. juunil toimuvale kontsert-õhtusöögile, kus muusikat teevad Eeva ja Villu Talsi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474