8. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman prognoosib suvekuudel üürihinna tõusu

Peep Sooman
Foto: Andres Haabu
Tudengitele sobilikke üürikortereid on nii Tallinnas kui Tartus juba juuni alguses tavapärasest vähem ja hooaegne hinnatõus on ka tänavu paratamatu, kommenteeris Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.

Tavapäraselt on juuni alguses üürikorterite jääk just veidi suurem, kuna õppehooaeg hakkab läbi saama ja omanikud avaldavad varakult oma pakkumisi. „Seekord on aga teatud korteritüübid juba otsas, näiteks terve Mustamäe linnaosa peale on pakkumises ainult seitse kolmetoalist korterit,“ rääkis Sooman.

Tudengitele sobivaid 1-3 toalisi üürikortereid on praegu Mustamäel pakkumises vaid 74 tükki. Tartu linnas on 1-3 toalisi üürikortereid pakkumises üle 300, kuid tasub arvestada, et Tartu Ülikooli läheb igal sügisel ligi 2000 uut tudengit.

Soomani sõnul tähendab üüriturul valitsev defitsiit, et vähemalt augustis on oodata mõningast sesoonset hinnatõusu, nagu seda on olnud eelnevatelgi aastatel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474