15. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gil: LAEV ei võistle massarendustega

Kuldar Gil
Foto: kinnisvarauudised.ee
Päikesekaitselamellide ja maailma esimeste nutipostkastidega varustatud LAEV ei võistle arvukate Tallinnas kõrguvate kraanade ning müügis olevate massarendustega, rääkis Triestate OÜ juhatuse liige Kuldar Gil nutipostkaste uudistama tulnud külalistele.

Gil märkis, et Triestate arendas innovaatilise korterite ning büroopindadega maja nagu oleks seda ehitanud endale. Kui kõik kallid korterid ning bürood ei leia praegu ostjat, plaanib arendaja vabad pinnad tasahaaval sisustada ning üürile anda, hoides vara oma portfellis.

Kui Triestate otsis, millega oma uusarenduses teistest eristuda, tuli Gilil mõte, et tark maja võiks muude tarkade lahenduste kõrval ka posti saabumisest teavitada. Cleveronil oli sama asi aga juba töös ja niimoodi jõudis esimene nutipostkast kinnisvaraarendaja ettevõtmisel LAEVa.

Cleveroni andmetel maksab üks majja paigaldatav nutipostkastide püstak 2000 eurot ning selle hoolduse kuluks võib arvestada 20 eurot kuus. On arendaja või ka hilisema haldaja valida, kuidas nutipostkastide hoolduskulu jaotada, kas kõigi omanike vahel võrdselt, kõigi kasutajate vahel või vastavalt kasutusaktiivsusele. Ükskõik, mis moel teha, ei ole igakuine kulu korteri või büroo kohta kuigi suur.

LAEVas on nutipostkastid igas trepikojas, et büroopindade ning korterite kasutajad saaksid oma posti mugavalt kätte ega peaks saadetiste järele naabertrepikotta minema. Nutipostkastid on paigaldaja sõnul võimelised töötama kahesuunaliselt, nende vahendusel saab ka kirju ning pakke saata, mitte ainult vastu võtta.

Kui LAEVa nutipostkastid töötavad QR-koodi ja nutitelefonidega, siis põhimõtteliselt on võimalik üles seada ka selliseid postkaste, mida saab avada PIN-koodiga või kus saab kasutada nii QR-koodi kui ka PIN-koodi.

Fotogalerii on tehtud nutipostkastide tutvustuselt, kus osales huvilisi nii teiste kinnisvaraarendajate juurest, logistikaettevõtetest kui ka meediaväljaannetest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474