Autor: Tõnu Toompark • 20. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: eluruumide ehituslubade arv kasvas 37 protsenti

Välja 3 kortermaja ehitus Tallinnas.
Foto: Andras Kralla
2017 esimeses kvartalis sai Eestis statistikaameti andmetel ehitusloa 1 764 eluruumi. Aastataguse ajaga võrreldes kasvas ehitusloa saanud eluruumide arv 37%, mis on märgatav kasv.

Ehitusloa saanud eluruumide pindala oli samal ajal 149 000 m² ehk eelmisest aastast 23% enam.

Ehitusloa saanud eluruumide arv suurenes eluruumide pindalast kiiremini seetõttu, et suur hulk ehituslobasid väljastati korterelamutele. Korterite pindala on keskmisest väiksem ja nii viib suurem korterite ehituslubade proportsioon kogu ehituslubade keskmise alla.

Keskmise 2017 esimeses kvartalis ehitusloa saanud eluruumi pindala oli 84,5 m². Eelmise aasta analoogne näitaja oli 93,6 m².

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474