2. juuli 2017

Nutimaja tagab suvel mõnusa olemise

Aknakatted sulguvad automaatselt, kui päikesekiiri on vaja eemale tõrjuda.
Autor: JUNG
Suvekuudel vahelduvad külmad päevad intensiivse päikesega, mis muudab mugava äraolemise keeruliseks. Tark maja tuleb toime nii kõrvetava kuumuse kui ka vihmase ilmaga.

Targa maja lahendusi tootva JUNGi esindaja Mark Meltsi sõnul tagab targa kodu automaatne süsteem majas stabiilse sisekliima, reguleerides temperatuuri ja õhuniiskust äärmise detailsusega. Maja arvestab seejuures ilmastikuolusid, kasutaja soove, akende lahtiolekut, liikumist ruumis ning selles viibivate inimeste arvu.

„Oleme Eestis ennekõike harjunud jahedamate temperatuuridega ning seda enam võivad palavad suveilmad mõjuda koormavalt ja röövida rahuliku une,“ märkis Melts ja lisas, et tark maja võtab ebamugavuste leevendamise hõlpsasti enda peale ja tagab sensorite abiga, et siseruumid hoiaks kasutajale sobivat temperatuuri ja õhuniiskust.

Targa maja süsteemi saab seadistada ka selliselt, et erinevates ruumides on erinev temperatuur. Samuti on võimalik ventileerida ja jahutada vaid neid ruume, kus parasjagu viibivad inimesed, loomad või kasvavad taimed. Päikese intensiivsusele, temperatuurile või elanike igapäevasele elurütmile vastavaks automatiseeritakse nii akende avamist ja sulgemist kui ka aknakatete liikumist.

JUNG on 1912. aastal Saksamaal asutatud ettevõte, mis toodab lüliteid, pistikupesasid ja KNX standardil põhinevaid targa maja lahendusi.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474