10. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Roboti&shyomanikud valmistuvad kasumi ülevõtmiseks

Foto: Pixabay
Maailmamajanduse käekäiku, erinevaid ameteid ja inimeste sissetulekuid mõjutab üha rohkem tõsiasi, et rutiinne töö läheb üle robotitele ja kasum voolab n-ö robotiomanike taskusse.

Kuna digilahendustele üleminek ootab lähiaastatel ees ka kinnisvara- ning ehitussektorit ja võib muuta nende toimimist tundmatuseni, vahendab kinnisvarauudised.ee väikese kokkuvõtte ajalehes New York Times ilmunud loost.

Rahandusmaailma tipp kogunes juuni lõpus Lissaboni lähedal Sintras, et arutada, mis saab, kui tehisintellekt võtab üle praegu inimeste käes olevad töökohad ja -ülesanded, vahendas Äripäev ajalehte.

Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi majandusprofessor David Autor rääkis Sintras, kuidas elame ajastul, mille kohta inglise keeles kasutatakse sõna robocalypse. Temaga oli asja arutamas teiste seas ka Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.

Draghi oli rahul, et euroala majandusseis paraneb, kuid tunnistas, et edu varjutab järgmine mure – kasvavast majandusest pole enam kellelegi kasu, kui tehisintellekt on töökohad üle võtnud. Poliitikud ja ökonomistid nentisid, et tehnoloogia tõus on tõesti vähendanud ühiskonna mõne kihi teenimisvõimalusi. Raputati ka endale tuhka pähe, öeldes, et keegi pole tegelenud nende inimeste muredega, keda nn arvutiseerimine on mõjutanud. Arvati, et vahest on just see üks põhjus, miks rahulolematud britid otsustasid Brexiti kasuks ja miks ameeriklased valisid Donald Trumpi.

Äripäeva tellijad saavad täpsemalt lugeda SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474