10. juuli 2017

Roboti&shyomanikud valmistuvad kasumi ülevõtmiseks

Autor: Pixabay

Maailmamajanduse käekäiku, erinevaid ameteid ja inimeste sissetulekuid mõjutab üha rohkem tõsiasi, et rutiinne töö läheb üle robotitele ja kasum voolab n-ö robotiomanike taskusse.

Kuna digilahendustele üleminek ootab lähiaastatel ees ka kinnisvara- ning ehitussektorit ja võib muuta nende toimimist tundmatuseni, vahendab kinnisvarauudised.ee väikese kokkuvõtte ajalehes New York Times ilmunud loost.

Rahandusmaailma tipp kogunes juuni lõpus Lissaboni lähedal Sintras, et arutada, mis saab, kui tehisintellekt võtab üle praegu inimeste käes olevad töökohad ja -ülesanded, vahendas Äripäev ajalehte.

Massachusettsi Tehnoloogiainstituudi majandusprofessor David Autor rääkis Sintras, kuidas elame ajastul, mille kohta inglise keeles kasutatakse sõna robocalypse. Temaga oli asja arutamas teiste seas ka Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.

Draghi oli rahul, et euroala majandusseis paraneb, kuid tunnistas, et edu varjutab järgmine mure – kasvavast majandusest pole enam kellelegi kasu, kui tehisintellekt on töökohad üle võtnud. Poliitikud ja ökonomistid nentisid, et tehnoloogia tõus on tõesti vähendanud ühiskonna mõne kihi teenimisvõimalusi. Raputati ka endale tuhka pähe, öeldes, et keegi pole tegelenud nende inimeste muredega, keda nn arvutiseerimine on mõjutanud. Arvati, et vahest on just see üks põhjus, miks rahulolematud britid otsustasid Brexiti kasuks ja miks ameeriklased valisid Donald Trumpi.

Äripäeva tellijad saavad täpsemalt lugeda SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806