Tühi toidukoht kui äririsk kaubakeskusele

Kui tarbimispidu läbi saab, on väljas söömine esimene koht, kust kokku hoitakse. See aga jätab tühjaks Eesti kaubanduskeskustes laiuvad toitlustuspinnad, hoiatas Pindi Kinnisvara ärikinnisvara maakler Antti Undrits.

Tema sõnul pole kaubanduskeskuste probleem nende rohkus ega sarnasus, vaid kohati liiga suur keskendumine toitlustusärile. “Eesti suuremad kaubanduskeskused on küllalt sarnased ja sellest tulenevalt puuduvad tõsised konkurentsieelised teiste ees, kuid riskifaktoriks pole mitte ühesugused kinga- ja riidepoed, vaid liiga suured pinnad, mis on antud toitlustajatele,” rääkis Undrits.

Tema sõnul saab ühel päeval tarbimispidu niikuinii läbi. “Ja kui see juhtub, siis ühe esimese asjana säästavad kodumajapidamised väljas söömise kuludelt. See tähendab omakorda, et kaubanduskeskuste omanikud peavad olema valmis kiiresti oma kontseptsiooni korrigeerima ning suurtele aladele leidma uue suunaga üürnikud, et nende endi rahavoog kannatada ei saaks.

Lihtsam on muidugi eos valida toitlustajad, kes on ennast juba tõestanud ja on jätkusuutlikud ka käivete vähenemise korral,” selgitas Undrits Äripäevas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised