Autor: Tõnu Toompark • 18. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: keskmise palga kasv hoiab koduostjate ostujõudu

Foto: Pixabay
Eesti keskmine netopalk oli statistikaameti andmetel 2017 I kvartalis 932 eurot. Aastatagusest ajast oli see 5,7% kõrgemal.

Tallinna keskmine netopalk ületas samal ajal 1000 euro piiri ja oli 1054 eurot kuus. Pealinna palgatõus oli Eesti keskmisest pisut allpool ja jäi 5,4% juurde.

Hoogsalt kasvavad sissetulekud kõrge tööhõive kontekstis on selge tegur, mis hoiab kinnisvaraturu ahjus kuuma tuld. Kerkivad sissetulekud suurendavad ühest küljest inimeste laenuvõimekust, teisalt toovad laenuturule juurde uusi inimesi, kelle sissetulek varasemalt kodulaenu peale mõelda ei lubanud.

Samuti suurendavad kerkivad palgad koduostjate ostujõudu ehk parandavad teoreetilist ruutmeetrihinna-palga suhte näitajat.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474