25. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maakleriteenuse vajalikkus küsimärgi all

Foto: Raul Mee
"Maakleriteenuse vajadus on üha rohkem küsimärgi all," nentis Pindi Kinnisvara juhatuse liige Elari Udam, lisades, et kinnisvaraturul on raske, kuna maailm muutub kiiresti.

"Inimesed püüavad ise müüa ja see mõjutab kõiki kinnisvarafirmasid," rääkis Udam Äripäevale. Samuti on probleemiks see, et kui kinnisvaratehinguid tehakse aina rohkem, tuleb ka üha rohkem tegijaid juurde.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing tõdes, et sektori rahateenimise võime on järsult langenud, sest maksukulu on hüppeliselt tõusnud.

Ta rääkis, et tõenäoliselt on selle taga maksuameti tubli töö osaühingute palgakulude kontrollimisel. "Ka osaühingud on maaklerid, kes pakuvad oma teenust nende vahendusel, nagu meil proua Rõivaski. Kui osaühingul on sotsiaalmakse makstud null eurot, on selge, et keegi õhust ja armastusest ei ela. Aga nüüd on tekkinud maksutulu."

Loe täispikkuses artiklit Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474