Statistika: korteritehingute arv, käive ja hinnad on jätkuvalt tõusuteel

Kalamaja, Larsen
Uue kortermaja ehitus Tallinnas Balti jaama lähedal.

2017 teises kvartalis tehti Eestis maa-ameti andmetel 5586 korteritehingut. Aastaga suurenes tehingute arv 3,4%. Kvartal varem oli tehingute arv 5415 ja aastane kasv 18,9%.

Võime julgelt öelda, et tehingute arv on kõrgel tasemel. Seda aitavad hoida soodsad laenutingimused, kasvavad palgad ja kõrge tööhõive määr. Oma osa suurel tehingute arvul on suurel pakkumisel ehk avaral valikuvõimalusel, mis on peamiselt koondunud muidugi kinnisvaraturu kõige kuumemasse piirkonda, Tallinnasse ja selle vahetusse ümbrusesse.

Suur tehingute arv on kasvatanud korteritehingute käivet. 2017 teise kvartali korteritehingute summaarne käive Eestis oli 337 miljonit eurot ehk aastatagusest 5,5% rohkem. Tehingute rahalise käibe suurenemise taga on peaasjalikult uued ehk keskmisest kallimad korterid, millega tehtavate tehingute arv on kasvanud.

Kogu Eesti korteriomandite tehingute keskmine hind oli 2017 teises kvartalis 1098 €/m². Aastatagusega võrreldes on hind 3,4% kõrgemal.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised