Autor: Tõnu Toompark • 1. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: korteritehingute arv, käive ja hinnad on jätkuvalt tõusuteel

Uue kortermaja ehitus Tallinnas Balti jaama lähedal.
Foto: kinnisvarauudised.ee
2017 teises kvartalis tehti Eestis maa-ameti andmetel 5586 korteritehingut. Aastaga suurenes tehingute arv 3,4%. Kvartal varem oli tehingute arv 5415 ja aastane kasv 18,9%.

Võime julgelt öelda, et tehingute arv on kõrgel tasemel. Seda aitavad hoida soodsad laenutingimused, kasvavad palgad ja kõrge tööhõive määr. Oma osa suurel tehingute arvul on suurel pakkumisel ehk avaral valikuvõimalusel, mis on peamiselt koondunud muidugi kinnisvaraturu kõige kuumemasse piirkonda, Tallinnasse ja selle vahetusse ümbrusesse.

Suur tehingute arv on kasvatanud korteritehingute käivet. 2017 teise kvartali korteritehingute summaarne käive Eestis oli 337 miljonit eurot ehk aastatagusest 5,5% rohkem. Tehingute rahalise käibe suurenemise taga on peaasjalikult uued ehk keskmisest kallimad korterid, millega tehtavate tehingute arv on kasvanud.

Kogu Eesti korteriomandite tehingute keskmine hind oli 2017 teises kvartalis 1098 €/m². Aastatagusega võrreldes on hind 3,4% kõrgemal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474