Saario: kinnisvara on eakate pärusmaa

Seppo Saario
Soome börsihai Seppo Saario

Soome tuntuim investor Seppo Saario tutvustab Äripäevas lollikindlaid investeerimispõhimõtteid, mille kohaselt peaks noored panustama raha kinnisvarast riskantsematesse investeeringutesse.

Inimese riskivõtmise soov ja võime oleneb paljudest teguritest, Neist keskne on vanus, vahendas Juhan Lang Saario õpetussõnu. Noorepoolne investor tahab ja julgeb võtta riski. Vanem inimene, kellel on juba kogunenud vara, asetab rõhu selle säilitamisele loodetava tootluse arvel.

20aastaselt võid oma varast börsiaktsiatesse paigutada lausa 80%, ent 50aastaselt üksnes poole. Oma elukaare hilisemal perioodil, 70aastasena, on rahulikum paigutada põhiosa varast teistesse investeerimisobjektidesse, nagu kinnisvara, hoiused, obligatsioonid või kunstiteosed.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised