11. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Epicenter: ärge pabistage kinnisvaraturu pärast!

Vanem kortermaja Õismäel Paldiski mnt ääres.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Epicenter Kinnisvara müügipartnerid on seisukohal, et kinnisvaraturg toimib igati normaalselt ja mõningane vanemate korterite hinnalangus on üksnes turu korrastumine.

Hindade järsku kukkumist ette näha ei ole. Tõsi, vanade paneelmajade korterite puhul on juba mõnda aega näha vaikset hinnalangust, kuid see ei tähenda kindlasti kogu kinnisvaraturu kokkukukkumist, avaldas kinnisvaravahendaja.

Epicenter Kinnisvara asutaja ja tegevjuht Leanika Järve täpsustas, et eelkõige puudutab hinnalangus Tallinna magalapiirkondade paneelmaju, kus praegu on hinnavahe uute korteritega liiga väike.

„Inimene vaatab, et natuke suuremat laenu küsides on tal võimalik osta kodu päris uude majja,” kommenteeris Järve. Tema sõnul oli vanemate korterite hinnalangust näha juba varem ning kokkuvõttes mõjub see turusituatsioonile hästi.

„Vanade korterite müüjad on sageli ise ostmas kodu uues majas. Arvates, et tegu on buumiajaga, hoiavad müüjad vanade objektide hindu kõrgel, ühel hetkel aga on uusarendus valmis, tuleb sõlmida asjaõigusleping ja siis peabki müüja oma vana kodu hinna allapoole laskma, et sinna ostja leida,” lisas Järve.

Epicenter Kinnisvara partner-jurist Kairi Ummus märkis, et kodumüüjate hinnaootused ei ole sageli vastavuses kinnisvara turuhinnaga. „Kui müüja on oma paneelmajas asuva korteri renoveerinud, ei tähenda see veel siiski, et selle korteri hind tuleb võrdväärne uue korteri hinnaga. Kui maja ise on vanem, kommunaalkulud kõrgemad, siseviimistlus ruutmeetrihinda ei kasvata.”

Sel nädalal avaldas Äripäev Grand Kinnisvara juhi Marek Kerna arvamusloo, kes kirjutas, et kõik märgid näitavad kinnisvaraturule ränka hinnamuutust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474