15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arealis müüs Kalamaja arendusala

Rüüstatud auto aadressil Suur-Patarei 13 tänavu juulis. Taamal olev hoone ei kujuta endast ajaloolist väärtust ning seetõttu ootab seda ees lammutamine.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Ehitusärimees Toomas Lumani ja Natalia Levina ühisfirma Arealis AS müüs Kalamajas asuva arendusala selles piirkonnas juba pikemat aega tegutsevale Soome ehitusfirmale YIT.

Omanikku vahetasid kinnistud aadressidel Jahu 6 / Väike-Patarei 1, Jahu 4 ja Suur-Patarei 13 ning transpordimaa Väike-Patarei tänaval, kirjutas Ärileht. Neist märkimisväärseim oli esimene tehing, sest 6802ruutmeetrine endine sõjaväe toidulao territoorium leidis kontrollimata andmetel uue omaniku kolme miljoni euro eest.

Koos detailplaneeringus lubatud ärihoonete maapealse osaga omandas YIT 10 905 ruutmeetrit ehitusõigust.

Arvestades ostu-müügihinnaks 3 miljonit eurot, maksis YIT kinnisvaraarendajale hiljem tulu toova ehitusõiguse eest ligikaudu 275 eurot ruutmeetri kohta, mida ei saa praeguses turusituatsioonis lugeda müstiliselt kõrgeks hinnaks.

Tallinna kesklinnas ja Pirital on kinnisvaraarendajad maksnud viimasel paaril aastal ehitusõiguse eest mitmel korral tunduvalt rohkem.

kinnisvarauudised.ee

Magusale arendusalale on juba mõnda aega plaanitud ehitada korterelamuid. Detailplaneering jõudis aga kehtestamiseni tänavu veebruaris. YIT tohib ehitada Suur-Patarei 13 põhjal moodustatud kruntidele seitse kuni neljakorruselist kortermaja ja ühe uue ärihoone. Lisaks tuleb vana paekiviseintega hoone taastada võimalikult algupärasel kujul ning leida sinna kohalikku äri ning elu edendavad väikeettevõtetest üürnikud.

Detailplaneeringust selgub, et arendajale on lubatud lammutatavate hoonete asemele püstitatavatesse uutesse kortermajadesse teha kuni 94 korterit maapealsete korruste brutopinnaga 6800 ruutmeetrit.

YIT on ehitanud Kalamajas Vibu tänaval mitmeid korterelamuid, sh Hoburaua maja nimelise uusarendusprojekti. Praegu müügis olevad Vibu tn korterid kuuluvad Merevärava kodu projekti. Praegu on saadaval uusi YIT ehitatud kortereid aadressidel Vibu 2 ja 4, Vibu 6, Vibu 8 ning 10.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474