Arealis müüs Kalamaja arendusala

Arealis, Suur-Patarei 13
Rüüstatud auto aadressil Suur-Patarei 13 tänavu juulis. Taamal olev hoone ei...

Ehitusärimees Toomas Lumani ja Natalia Levina ühisfirma Arealis AS müüs Kalamajas asuva arendusala selles piirkonnas juba pikemat aega tegutsevale Soome ehitusfirmale YIT.

Omanikku vahetasid kinnistud aadressidel Jahu 6 / Väike-Patarei 1, Jahu 4 ja Suur-Patarei 13 ning transpordimaa Väike-Patarei tänaval, kirjutas Ärileht. Neist märkimisväärseim oli esimene tehing, sest 6802ruutmeetrine endine sõjaväe toidulao territoorium leidis kontrollimata andmetel uue omaniku kolme miljoni euro eest.

Magusale arendusalale on juba mõnda aega plaanitud ehitada korterelamuid. Detailplaneering jõudis aga kehtestamiseni tänavu veebruaris. YIT tohib ehitada Suur-Patarei 13 põhjal moodustatud kruntidele seitse kuni neljakorruselist kortermaja ja ühe uue ärihoone. Lisaks tuleb vana paekiviseintega hoone taastada võimalikult algupärasel kujul ning leida sinna kohalikku äri ning elu edendavad väikeettevõtetest üürnikud.

Detailplaneeringust selgub, et arendajale on lubatud lammutatavate hoonete asemele püstitatavatesse uutesse kortermajadesse teha kuni 94 korterit maapealsete korruste brutopinnaga 6800 ruutmeetrit.

YIT on ehitanud Kalamajas Vibu tänaval mitmeid korterelamuid, sh Hoburaua maja nimelise uusarendusprojekti. Praegu müügis olevad Vibu tn korterid kuuluvad Merevärava kodu projekti. Praegu on saadaval uusi YIT ehitatud kortereid aadressidel Vibu 2 ja 4, Vibu 6, Vibu 8 ning 10.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised