15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torm ja rahepallid tegid 100 000 € ulatuses kahju

Taavi Kiibus
Foto: Veiko Tõkman
Nädalavahetuse äikesetormi tagajärjel sai 56 If Kindlustuse klienti kahju, mis kokku küündis 100 000 euroni, teatas kindlustusselts.

Tuul ja äike kahjustasid kinnisvara 51 juhul. Viga sai neli kaskokindlustusega kaitstud autot ning trepil sai tormi tõttu õnnetult viga ka üks laps. Kõige rohkem kahjuteateid tuli Harjumaalt ja Järvamaalt.

If Kindlustuse kahjukäsitluse osakonna juhi Taavi Kiibuse sõnul tekitas kõige rohkem kahju tugev tuul, mis rebis hoonetelt katuseid, murdis puid, lõhkus aknaid ja abihooneid.

„Mitmel juhul pillutas tuul lahtiseid esemeid, näiteks batuute, kõrvalhoonetesse ja sõidukitele. Tuletame meelde, et kui lenduvad esemed põhjustavad kahju naabri majale või autole, vastutab kahju eest lendu läinud vara omanik. Vastutuskindlustuse olemasolul korvab tekkinud kahju kindlustus,“ lisas Kiibus.

Kokku 17 korral kahjustas äike kodust elektroonikat, lüües rivist välja telereid, ruutereid ja digibokse, samuti vee- ja maasoojuspumpasid. Esines ka juhtumeid, kus töötamast lakkasid pesumasin ning integreeritud pliit.

Kuuel juhul kahjustasid suured rahepallid katuseid ja tugeva rahe tõttu said mõlke kaks sõidukit.

Nädalavahetuse tormiga seotud kahjuteadete arv ei ole veel lõplik, sest näiteks suvekodude puhul avastatakse tormikahjud tihti alles hiljem.

Ifile teatatud tormikahjud maakonniti:

Harjumaa 24,Järvamaa 8,Lääne-Virumaa 6,Tartumaa 4,Valgamaa 4,Pärnumaa 3,Viljandimaa 2,Võrumaa 2,Hiiumaa 1,Ida-Virumaa 1,Raplamaa 1.

Tänavu on If Kindlustus registreerinud kokku 166 tormikahju summas üle 220 000 euro. Mullu teatati Ifile 477 tormikahjust, mille eest makstud hüvitised ulatusid 670 000 euroni.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474