Autor: Tõnu Toompark • 22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: teises kvartalis valmis 1422 eluruumi

Kopli tänavale ehitatud Nova maja sai teises kvartalis kasutusloa.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Kinnisvaraarendamise aktiivsus ei vaibu. Ehitusloa saanud eluruumide arv kasvab kiires tempos. Sama moodi suureneb valminud ehk kasutusloa saanud eluruumide arv.

2017 teises kvartalis sai statistikaameti andmetel Eestis ehitusloa 2066 eluruumi. See on võrreldes aastataguse 1822 eluruumiga 13% enam. Kõige enam on suurenenud kaksikelamute ehituslubade arv, mis on aastatagusega võrreldes lausa kolmekordistunud. 2017 teises kvartalis sai ehitusloa 90 kaksikelamut.

Valmis ehk kasutusloa sai 1422 eluruumi. Siin on kasv aastatagusega võrreldes 7,2%. Suurim ehk ligi kahekordne valminud eluruumide juurdekasv on ridaelamutel ja ühe- kuni kahekorruselistel elamutel. 2017 teises kvartalis sai kasutusloa ridaelamutes 145 ja ühe-- kuni kahekorruselistes elamutes 62 eluruumi.

2017 teise kvartali valminud 1422 eluruumist 1063 (ehk 75%) asuvad Harju maakonnas, 206 (14%) Tartumaal ja 77 (5%) Pärnumaal.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474