22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi dubleeris magalate veemagistraali

Veemagistraali ehitamise käigus rajati linnaelanikele Järvevana tee äärsele kergliiklusteele avalik joogiveekraan.
Foto: Krista Palder, AS Tallinna Vesi personalispetsialist
Tallinna Vesi lõpetas täiendava veetorustiku rajamise Õismäe ja Mustamäe suunal, mis tagab ligi sajale tuhandele Tallinna elanikule joogiveega varustatuse ka remondi- ning hooldustööde ajaks.

Investeeringuga rajati alternatiiv 55 aastat tagasi ehitatud torustikule, et tagada Õismäe, Mustamäe ja osaliselt ka Harku valla tarbijatele senisest veelgi kindlam veeteenus. Projekti kogumaksumus ulatus 1,8 miljoni euroni, teatas vee-ettevõtja.

Projekti käigus ehitati 2,8 kilomeetri pikkune veetorustik, mis kulgeb mööda Tondi, Sõjakooli, Marsi, Seebi, Tammsaare tee ja Järvevana teed. Ühtlasi avati Järvevana tee kergliiklusteel osana projektist linnaelanikele ka avalik joogiveekraan.

„Kui varasemalt sai Õismäed ja Mustamäed varustavate torude remont- ja hooldustöid teha tarbijate ebamugavuste vältimiseks vaid öötundidel või jaanipäeval, kui tarbimine oli väga väike, siis nüüd on meil vajalike tööde teostamiseks vabamad käed,“ kommenteeris Tallinna Vee juhatuse liige Aleksandr Timofejev. „Tänu alternatiivsele veevarustusele saame vett operatiivselt sulgeda nii, et sellega ei häirita elanike igapäevatoimetusi,“ lisas ta.

Timofejevi sõnul rajati avalik joogiveekraan kergliiklusteele tänuks linnaelanikele ehitusaegse mõistva suhtumise eest. „Loodame, et joogiveekraan on rõõmuks kõigile kergliiklusteel liiklejatele, kes saavad nüüd soojal ajal end kraaniveega värskendada,“ lisas ta.

Tallinna kommunaalameti juhi Ain Valdmanni sõnul on Tallinna Vesi teinud elanike puhta joogiveega varustamisel ja veeteenuse n-ö nähtamatuks muutmisel head tööd.

Veetoru projekteeris Infragate Eesti AS ja ehitas Tallinna Vee tellimusel AS Merko Infra. Ehitusjärelvalve tagas Watercom OÜ.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474