5. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ossinovski kannatus katkes

Uus-Hollandi ehitustööd 17. augustil.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Reidi tee kohtuvaidluse lõppemist ootama jäämata hakkas Oleg Ossinovski ja tema äripartneri Helen Lauri firma Skinnest Arendus OÜ Tuukri tänaval Uus-Hollandi elupiirkonna esimest kortermaja ehitama.

„Loe veebist, seal kõik on kirjas,“ kommenteeris suurärimees Oleg Ossinovski Uus Hollandi elupiirkonna ehituse algust Delovõje Vedomosti ajakirjanikule Jaroslav Tavgenile.

Skinest Arendus jaguneb Helen Lauri ja Oleg Ossinovski vahel võrdsetes osades. Ettevõtte ainus juhatuse liige on Maarika Piir, kes tegeleb Ossinovski kinnisvaraasjadega.

Alates aastast 2014 on Skinest Arendus perspektiivikaid kinnistuid kokku ostnud, et kinnisvara arendada. Kinnisturaamatu andmetel kuulub lisaks Tuukri 1b-le sellele firmale ka Madalmaa 1, Lüüsi 2 ja 4 ning kortermaja Falgi tee 6 // Toompuiestee 18. Kõik kinnistud asuvad Tallinna kesklinnas.

Skinest Arenduse bilansimaht ulatub üle 5 miljoni euro. Lühiajaline laen on võetud emafirmast ega kujuta ohtu arendusettevõtte jätkusuutlikkusele.

Projekti kuulub neli kortermaja. Esimene peaks praegustel andmetel valmima tuleval aastal ja viimane aastal 2020, kui suurte veokite ja tiheda liikluse all ägisevast Tuukri tänavast on saanud juba vaikne kõrvaltänav.

Tasub meenutada, et arenduskinnistu Tuukri 1b eelmine omanik oli Swedbanki tütarettevõte Ektornet, mis majandas hapuks läinud laenude tagatisvaraga. Seejuures oli Tuukri 1b mitmeid aastaid müügis, kuid piirkonna amortiseerunud trasse ning Reidi tee segast tulevikku silmas pidades ei leidnud pikalt ostjat.

Kinnistu läks registris Skinest Arenduse nimele 2016. aasta detsembris. Uus-Hollandi arenduse projektileht oli selleks ajaks veebis üleval olnud võibolla juba terve aasta. Igatahes oli Ektornet tehingu toimumise ajaks juba ammu nime vahetanud ja äriregistrist kustutatud.

Ka uute korterite müükitulekul oli selgusetu, kes on tegelikult arendaja – kinnisturaamatu andmetel kuulus maa tegevuse lõpetanud ettevõttele. Samas pakkus Swedbank toona veel ehitusloata arendust: ole vaid mees või uut kodu ihalev naine ja anna märku, et sind huvitab, ja saad kohe veebi vahendusel eluasemelaenu taotlema minna.

Uus-Hollandi projekti kortereid on algusest peale müünud Pindi Kinnisvara. Projekti ehitusluba pärineb 2017 juunist ning ehituse alustamise teatis juulist. 5. augusti seisuga käis kinnistul juba kibe kaevamine.

Ehitusloa andmetel oli pinnasele vaja arheoloogilisi uuringuid, kuna tegu oli vana merepõhjaga.

Tallinna halduskohus kuulutab nn Reidi tee asjas otsuse 6. septembril. Augustis arutas kohus Eestimaa rohelise liikumise kaebust Reidi tee II etapi tühisamiseks ja teatas, et rohkem istungeid ei peeta. Esialgne keeld tee-ehitusega jätkata kehtib esimese astme kohtulahendi tegemiseni, kuid vajadusel võidakse esialgset õiguskaitset uuesti kohaldada.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474