18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liwentaali büroohoone täiskõrguses

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson Liwenthaali büroohoone katusel kaunist vaadet imetlemas.
Foto: Andrei Ozdoba
Ülemiste Citys sai 2018 kevadel valmiv Alexandre Liwentaali nimeline 13-kordne hoone kätte maksimumkõrguse ehk 45 meetrit.

Aadressil Lõõtsa tn 12 paiknev büroomaja on ühtlasi kõrgeim ehitis, mida Tallinna lennujaama vahetusse lähedusse lubatakse, avaldas sarikapidu pidanud Ülemiste linnaku arendaja.

Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on Tallinna büroopindade turg jätkuvalt aktiivne. Hinnanguliselt valmib aastatel 2017–2018 ca 100 000 m² uut büroopinda, millest 10 000 m² paikneb Liwentaali büroohoones. Bürooga samaaegselt valmib uus parkimismaja aadressile Lõõtsa tn 11.

„Trend liigub selles suunas, et vanemad üüripinnad vahetataksegi järk-järgult uute vastu välja,“ märkis Jostov.

Liwentaali büroohoone ehitatakse Leed Gold sertifikaadi standardite järgi, mis tähendab, et maja vastab nii keskkonnasäästlikkuse, energiakasutuse, ehituse kui ehitusmaterjalide lõikes sertifikaadi väljastaja nõuetele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474