22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Pärtel valmistub krahhiks

Peeter Pärtel
Foto: Äripäev
Kinnisvarainvestor Peeter Pärtel on hakanud krahhiootuses jõuliselt oma portfelli vähendama, kirjutas Äripäev.

„Eelmisel aastal müüsin kuus üüripinda ning sel aastal kuus, nii et praegu on minu 26 pinnast alles 14 ja neid plaanin ma hoida,“ rääkis Pärtel investor Jaak Roosaare korraldatud kinnisvaraseminaril. „Kontori müün ka maha,“ märkis Pärtel ja lisas, et keskendub nüüd ettevõtlusele, mis ei ole seotud kinnisvaraarendusega ning hoiab oma portfellis hüpoteegivaba vara, et seda vajadusel laenu tagatisena kasutada.

Kriisiootust põhjendas Pärtel raamatust „The Road to Ruin“ pärit kompleksteooriaga, mille järgi muutub majandus pidevalt keerukamaks. Kui see muutub aga liiga keerukaks, ei püsi eri instrumendid enam koos.

Pärteli sõnul kavatseb ta kinnisvara müügist saadud raha niisama kontol hoida ning võimalik inflatsioon teda ei morjenda. Küll aga jagab ta raha ära erinevate pankade vahel.

Loe täispikkuses Äripäeva artiklit kinnisvara supertsüklist SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474