2. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oberschneider plaanib ulatuslikku laenuäri

Phneider koos Tallinna linnapea Edgar Savisaarega 2009. aastal Bauhausi ehitustarvete kauplusele nurgakivi panemas.
Foto: Andras Kralla
Ober-Hausi asutaja Paul Oberschneider kavandab Londonis ja Balti riikides avada ulatuslikku laenuäri, et pakkuda kinnisvarafirmadele sildfinantseeringut, kirjutas Äripäev.

„Praegu on Suurbritannia firma nimega Saint James Capital Partners LLP ja see saab siia piirkonda ilmselt harufirmad,“ ütles Oberschneider.

Oberschneider omal ajal Eestis julgeid ideid ellu viis, ostis ta näiteks Lasnamäel kokku tühermaad ja ehitas sinna ärikeskuse. „See ärikeskuste arendamine oli tal julge ja meie mõtetest ja maailmast ees. Ilmselt ta siis püüab nüüd jälle leida viisi, kuidas eristuda, ja tema tugevus ongi, et ta püüab teha teisiti kui teised. See võib anda talle tugeva eelise,“ kommenteeris Uus Maa Kinnisvarabüroo omanik Jaanus Laugus.

Ühisrahastusplatvormi Crowdestate juht Loit Linnupõld tõdes, et karmid regulatsioonid ja kapitalinõuded on selgelt vähendanud pankade huvi laenata, seda nii Inglismaal, Eestis kui ka mujal Euroopas. „Usun, et mis tahes alternatiivse finantseerimisettevõtte turule tulek on ärikeskkonnale kasuks ning suurendab konkurentsi,“ märkis ta.

Loe täispikkuses Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474