Ühendus Tallinnaga järjest olulisem tegur

mihkel eliste
Kinnisvaraanalüütik Mihkel Eliste

Väikelinnad võistlevad soojustatud korterelamute ja n-ö magamispaiga Tallinna-lähedusega, sest pealinna tööle ja kooli käimine on kasvav trend, kirjutas Arco Vara analüütik Mihkel Eliste ettevõtte blogis.

Rakvere ja Viljandi näitel on tegemist nii elanike arvult kui ka piirkondliku keskmise palgataseme poolest võrdlemisi sarnaste linnadega. Ajalooliselt on Rakvere linna korterituru hinnatase jäänud Viljandi linnale alla. Viljandis on oluliselt atraktiivsem elukeskkond ning vanalinn, kus tehakse keskmisest kallimaid tehinguid. 2017. aastal on aga märgata vaikselt trendi muutust, sest Rakvere linna hinnatase on ületamas Viljandi linna hinnataset sarnaselt 2007. aastale.

Kuigi tegemist on olemuselt võrreldavate piirkondadega, on Rakvere linnas Viljandi linnaga sarnase tehinguaktiivsuse kõrval ligi 2,5 korda vähem pakkumisi. Pakkumiste vähesus soodustab edasise hinnakasvu jätkumist vähemalt mõõdukas tempos. Ühtlasi on Rakvere linna korteriturul Viljandist mõnevõrra kiiremat hinnakasvu toetanud väga laialdane elamufondi rekonstrueerimine. See on tõstnud korterite turuväärtust. Olenemata sellest, et KredExi renoveerimistoetusi enam ei anta, käivad välisfassaadi soojustamisega seotud ehitustööd Rakvere linnapildis endiselt mitme korterelamu juures.

Rakvere linn asub Tallinnale oluliselt lähemal kui Viljandi ning ühendus Tallinnaga on hea nii raud- kui ka maanteed pidi. Liikuva tööjõu trendi kasvades muutub ühenduse olemasolu, lihtsus ja kiirus aina olulisemaks teguriks. Aegajalt on räägitud elektriraudtee rajamisest Rakvere linnani. Taristuinvesteeringu tegemisel kasvaks Rakvere linna kinnisvara hinnatase märgatavalt, kuid tänavustest valimislubadustest suurejoonelisi investeeringuid siiski veel välja lugeda ei saa.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised