20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koristamata lehed ujutavad Tallinna tänavaid

Foto: Pixabay
Kinnistuomanikud on kohustatud nende haldusalasse jäävad teed langenud lehtedest puhtana hoidma. Puhastada tuleb ka vihmavee äravoolu reguleerivaid kanalisatsioonikaevude luuke.

Koristamata jäetud lehed ummistavad kanalisatsioonikaeve, mis võivad põhjustada suuremaid üleujutusi ning halvimal juhul rivist välja viia kogu lähiasustuse kanalisatsioonisüsteemi, avaldas Raepress. Mupo ametnikud alustasid möödunud nädalal kinnistuomanike suulise hoiatamisega, kuid sel nädalal kontrolli karmistati.

Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale § 5 lg 1 p 3 on kinnistu valdajal kohustus teha heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal. Puhastusalaks loetakse kõnniteed, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel, samuti on kinnistu omanik kohustatud tegema heakorratöid kõnniteel juhul, kui kinnistu ja kõnnitee vahele jääb tee koosseisus olev kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba.

Koristamata lehti märkavad linnakodanikud saavad seejuures Mupot teavitada, millise kinnistu omanik igapäevaselt koristamiselt koonerdab ning suuremat külma ootab, et lehekoristus korraga ära teha. Heakorraeeskirjade rikkumise eest saab Mupo kinnistuomanikke trahvida.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474