20 oktoober 2017

Koristamata lehed ujutavad Tallinna tänavaid

Foto: Pixabay

Kinnistuomanikud on kohustatud nende haldusalasse jäävad teed langenud lehtedest puhtana hoidma. Puhastada tuleb ka vihmavee äravoolu reguleerivaid kanalisatsioonikaevude luuke.

Koristamata jäetud lehed ummistavad kanalisatsioonikaeve, mis võivad põhjustada suuremaid üleujutusi ning halvimal juhul rivist välja viia kogu lähiasustuse kanalisatsioonisüsteemi, avaldas Raepress. Mupo ametnikud alustasid möödunud nädalal kinnistuomanike suulise hoiatamisega, kuid sel nädalal kontrolli karmistati.

Vastavalt Tallinna linna heakorraeeskirjale § 5 lg 1 p 3 on kinnistu valdajal kohustus teha heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal. Puhastusalaks loetakse kõnniteed, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel, samuti on kinnistu omanik kohustatud tegema heakorratöid kõnniteel juhul, kui kinnistu ja kõnnitee vahele jääb tee koosseisus olev kraav, haljasala ning eraldus- või haljasriba.

Koristamata lehti märkavad linnakodanikud saavad seejuures Mupot teavitada, millise kinnistu omanik igapäevaselt koristamiselt koonerdab ning suuremat külma ootab, et lehekoristus korraga ära teha. Heakorraeeskirjade rikkumise eest saab Mupo kinnistuomanikke trahvida.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806