Korteritehingud kasvatasid kapitalimahtu

Kinnisvara ostu-müügituru kapitali maht kasvas 2017. aasta kolmandas kvartalis peamiselt tänu korteriomandite sektorile, avaldas Maa-amet.

Tänavu kolmandas kvartalis tehti kokku 13 018 ostu-müügitehingut, sh kinnisasjade, korteriomandite ja hoonestusõigustega. Tehingute arv kasvas 6,3% võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kuid vähenes 3,6% võrreldes eelmise kvartaliga.

Samas oli eelmises kvartalis tehingute arv viimase 10 aasta kõrgeim. Eelmise kvartali rekordi kujundas kinnisasjade sektoris toimunud mahu kasv, mida ilmestasid mitmed plokktehingud (plokktehingu raames vahetab korraga omanikku mitu kinnistut või korteriomandit – toim).

Nnnn 2017. aasta kolmandas kvartalis oli ostu-müügitehingute koguväärtus 792,2 miljonit eurot, mis on 0,4% rohkem kui 2016. aasta kolmandas kvartalis, kuid 7,1% rohkem kui 2017. aasta teises kvartalis.

Vaata Maa-ameti täispikka ülevaadet SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised