20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korteritehingud kasvatasid kapitalimahtu

Foto: Pixabay
Kinnisvara ostu-müügituru kapitali maht kasvas 2017. aasta kolmandas kvartalis peamiselt tänu korteriomandite sektorile, avaldas Maa-amet.

Tänavu kolmandas kvartalis tehti kokku 13 018 ostu-müügitehingut, sh kinnisasjade, korteriomandite ja hoonestusõigustega. Tehingute arv kasvas 6,3% võrreldes eelmise aasta sama ajaga, kuid vähenes 3,6% võrreldes eelmise kvartaliga.

Samas oli eelmises kvartalis tehingute arv viimase 10 aasta kõrgeim. Eelmise kvartali rekordi kujundas kinnisasjade sektoris toimunud mahu kasv, mida ilmestasid mitmed plokktehingud (plokktehingu raames vahetab korraga omanikku mitu kinnistut või korteriomandit – toim).

Nnnn 2017. aasta kolmandas kvartalis oli ostu-müügitehingute koguväärtus 792,2 miljonit eurot, mis on 0,4% rohkem kui 2016. aasta kolmandas kvartalis, kuid 7,1% rohkem kui 2017. aasta teises kvartalis.

Vaata Maa-ameti täispikka ülevaadet SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474