25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu juurutab koristamisel lehepurustamist

Foto: Pixabay
Sügisene lehevedu on Tartus tänavu korraldatud nii, et paljudes kohtades ei koristata langenud lehti kokku ega veeta neid ära, vaid purustatakse kohapeal ja jäetakse lume alla.

„Tänavu on maapind tänu suurtele vihmadele üsna pehme, mistõttu võib lehtede äravedu haljasalasid kahjustada. Kuna teadlased ja rohelise mõtteviisiga inimesed soovitavad lehed jätta talveks maha, siis sel aastal ongi meil kavas seda rohkem praktiseerida,“ selgitas linnamajanduse osakonna haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf.

Tartu linnavalitsuse teatel koristatakse lehed kõnniteedelt ja kesklinna haljasaladelt ning kogu Toomemäelt ja selle nõlvadelt. Toomemäel tekib sügiseti paks puulehtede kiht, mis võib muru kahjustada ning ka lehtede purustamise korraldamine on mäekülgedel võimatu.

Linna teistel haljasaladel ja parkides on kavas lehed purustada ja talveks lume alla jätta. Mitmel haljasalal on Tartus juba aastaid sügiseti lehti purustatud ja see ei ole murule halvasti mõjunud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474