27. oktoober 2017

Igor Habal: kinnisvarahaldus algab krundi ostust

Igor Habal
Autor: Äripäev
Ärikinnisvara halduse konverentsil äsjast tehinguhindade uuringut tutvustav Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal juhib tähelepanu sellele, kui palju mõjutab hinda ning kinnistu edasist majandamist kehtiva detailplaneeringu puudumine.

Igor Habal ütleb, et juhuslikkusel on elus palju suurem roll, kui me oskame arvata. Juhust on alati mõlemas tehingupooles. Viimase aasta-pooleteise jooksul on sagenenud kinnisvaratehingud, kus ostjad tunnevad varasemast rohkem huvi detailplaneeringuta kinnistute vastu ning ostetakse hoonestamata äriotstarbelisi kinnistuid, et seejärel sihtotstarvet muutma ja korterelamuid ehitama hakata.

Kuna tehingud on muutunud spekulatiivsemaks, on Igor viimastel kuudel uurinud hoonestamata arenduskruntide turgu, et selgitatada välja detailplaneeringu olemasolu ja arendusprotsessi faasi mõju hinnale. Ta tutvustab selle varem avaldamata uuringu tulemusi Ärikinnisvara halduse konverentsil.

Igor on töötanud Uus Maa Kinnisvarabüroos analüütikuna 2,5 aastat, kus on analüüsinud peamiselt ärikinnisvara tehinguid. Viimasel aastal on ta uurinud ka elukondlikku kinnisvaraturgu ja kinnisvaraarendusega seonduvat. Enne karjääri algust Uus Maa Kinnisvarabüroos õppis Igor Tallinna ülikoolis ajalugu ja organisatsioonikäitumist ning varustas spordistatistikuna andmetega kihlveokontoreid.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474