27 oktoober 2017
Jaga lugu:

Igor Habal: kinnisvarahaldus algab krundi ostust

Igor Habal  Foto: Äripäev

Ärikinnisvara halduse konverentsil äsjast tehinguhindade uuringut tutvustav Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal juhib tähelepanu sellele, kui palju mõjutab hinda ning kinnistu edasist majandamist kehtiva detailplaneeringu puudumine.

Igor Habal ütleb, et juhuslikkusel on elus palju suurem roll, kui me oskame arvata. Juhust on alati mõlemas tehingupooles. Viimase aasta-pooleteise jooksul on sagenenud kinnisvaratehingud, kus ostjad tunnevad varasemast rohkem huvi detailplaneeringuta kinnistute vastu ning ostetakse hoonestamata äriotstarbelisi kinnistuid, et seejärel sihtotstarvet muutma ja korterelamuid ehitama hakata.

Kuna tehingud on muutunud spekulatiivsemaks, on Igor viimastel kuudel uurinud hoonestamata arenduskruntide turgu, et selgitatada välja detailplaneeringu olemasolu ja arendusprotsessi faasi mõju hinnale. Ta tutvustab selle varem avaldamata uuringu tulemusi Ärikinnisvara halduse konverentsil.

Igor on töötanud Uus Maa Kinnisvarabüroos analüütikuna 2,5 aastat, kus on analüüsinud peamiselt ärikinnisvara tehinguid. Viimasel aastal on ta uurinud ka elukondlikku kinnisvaraturgu ja kinnisvaraarendusega seonduvat. Enne karjääri algust Uus Maa Kinnisvarabüroos õppis Igor Tallinna ülikoolis ajalugu ja organisatsioonikäitumist ning varustas spordistatistikuna andmetega kihlveokontoreid.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee