27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igor Habal: kinnisvarahaldus algab krundi ostust

Igor Habal
Foto: Äripäev
Ärikinnisvara halduse konverentsil äsjast tehinguhindade uuringut tutvustav Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Igor Habal juhib tähelepanu sellele, kui palju mõjutab hinda ning kinnistu edasist majandamist kehtiva detailplaneeringu puudumine.

Igor Habal ütleb, et juhuslikkusel on elus palju suurem roll, kui me oskame arvata. Juhust on alati mõlemas tehingupooles. Viimase aasta-pooleteise jooksul on sagenenud kinnisvaratehingud, kus ostjad tunnevad varasemast rohkem huvi detailplaneeringuta kinnistute vastu ning ostetakse hoonestamata äriotstarbelisi kinnistuid, et seejärel sihtotstarvet muutma ja korterelamuid ehitama hakata.

Kuna tehingud on muutunud spekulatiivsemaks, on Igor viimastel kuudel uurinud hoonestamata arenduskruntide turgu, et selgitatada välja detailplaneeringu olemasolu ja arendusprotsessi faasi mõju hinnale. Ta tutvustab selle varem avaldamata uuringu tulemusi Ärikinnisvara halduse konverentsil.

Igor on töötanud Uus Maa Kinnisvarabüroos analüütikuna 2,5 aastat, kus on analüüsinud peamiselt ärikinnisvara tehinguid. Viimasel aastal on ta uurinud ka elukondlikku kinnisvaraturgu ja kinnisvaraarendusega seonduvat. Enne karjääri algust Uus Maa Kinnisvarabüroos õppis Igor Tallinna ülikoolis ajalugu ja organisatsioonikäitumist ning varustas spordistatistikuna andmetega kihlveokontoreid.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474