27 oktoober 2017
Jaga lugu:

Kes on kes: Mikk Saar

Mikk Saar  Foto: Energiapartner

Hoonete energiatõhusaks muutmisel juba 10 aastat aktiivselt kaasa löönud Mikk Saar prognoosib päikeseenergia kasutuse plahvatuslikku tõusu.

Energiatõhusate lahenduste asjatundja Mikk Saar on säästuteemadega seotud juba 15 aastat ja energiatõhususe vallas aktiivselt kaasa löönud viimased 10 aastat. Ta oli esialgu Eesti Energias energiatõhususe valdkonna vedaja, kuid viimased 6 aastat tegutseb Mikk Energiapartner OÜs tegevjuhina.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Kuna Energiapartner tahab olla oma klientidele partner erinevates energiaküsimustes, tegeldakse selels ettevõttes nii hoonete energiatõhususe modelleerimisega nende kavandamisfaasis, hoonete energiauditega, kütte-, ventilatsiooni ja jahutuse projekteerimisega kui ka päikseelektrijaamade tasuvusanalüüsi ja kuni võtmed-kätte-lahenduste pakkumisega.

Erinevate valdkondade katmise tõttu oskab Mikk tähele panna ja kliendi kasuks tööle panna hoonete energiatõhususe muutusi ja valdkonna väiksemaidki detaile.

Mikk prognoosib, et järgnevatel aastatel ehitatakse üha rohkem energiatõhusamaid hooneid, kuna nõudlus madalamate kasutuskuludega hoonete järele kasvab. Uusarendustes kasvab kaugkütte ja soojuspumpade osakaal küttelahendustes. On oodata ka päikesepaneelide kasutuse kahekordistumist katusel ja fassaadidel ning seda mitmel järjestikusel aastal, kui säilib päikesepaneele soodustav regulatiivne poliiitka.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee