Kes on kes: Mikk Saar

Mikk Saar
Mikk Saar

Hoonete energiatõhusaks muutmisel juba 10 aastat aktiivselt kaasa löönud Mikk Saar prognoosib päikeseenergia kasutuse plahvatuslikku tõusu.

Energiatõhusate lahenduste asjatundja Mikk Saar on säästuteemadega seotud juba 15 aastat ja energiatõhususe vallas aktiivselt kaasa löönud viimased 10 aastat. Ta oli esialgu Eesti Energias energiatõhususe valdkonna vedaja, kuid viimased 6 aastat tegutseb Mikk Energiapartner OÜs tegevjuhina.

Kuna Energiapartner tahab olla oma klientidele partner erinevates energiaküsimustes, tegeldakse selels ettevõttes nii hoonete energiatõhususe modelleerimisega nende kavandamisfaasis, hoonete energiauditega, kütte-, ventilatsiooni ja jahutuse projekteerimisega kui ka päikseelektrijaamade tasuvusanalüüsi ja kuni võtmed-kätte-lahenduste pakkumisega.

Erinevate valdkondade katmise tõttu oskab Mikk tähele panna ja kliendi kasuks tööle panna hoonete energiatõhususe muutusi ja valdkonna väiksemaidki detaile.

Mikk prognoosib, et järgnevatel aastatel ehitatakse üha rohkem energiatõhusamaid hooneid, kuna nõudlus madalamate kasutuskuludega hoonete järele kasvab. Uusarendustes kasvab kaugkütte ja soojuspumpade osakaal küttelahendustes. On oodata ka päikesepaneelide kasutuse kahekordistumist katusel ja fassaadidel ning seda mitmel järjestikusel aastal, kui säilib päikesepaneele soodustav regulatiivne poliiitka.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised