27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjad suunavad inimesi võlanõustaja juurde

Heete Simm
Foto: erakogu
Majandus- ja võlanõustaja Heete Simm on aidanid mitmeid inimesi, keda on tema juurde saatnud tööandjad. Kasvava tööjõupuuduse tõttu on ettevõtjad üha rohkem sunnitud tegelema nii oma inimeste kui ka tööotsijate võlaküsimustega.

Heete Simm räägib Ärikinnisvara halduse konverentsil, kuidas võlgnikke ära tunda ja kuhu tööandja saab neid abi saama suunata.

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Heete Simm on kutseline võlanõustaja ja jurist.Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ja 2004.aastal kaitses seal oma magistritööd.

Heete on töötanud aastaid riigiteenistujana ning tegelenud õigusnõustamisega. Põhitöö kõrvalt on ta olnud lektor Sisekaitseakadeemias ja Tallinna Tehnikaülikooli Tallinna kolledžis. Ta on ka Eesti Juristide Liidu liige. Heetele omistati 2014. aastal võlanõustaja tase 6 kutse. Ta töötab alates 2012. aastast majandus- ja võlanõustajana Tallinna Sotsiaaltöö Keskuses.

Võlgades on praeguses Eestis iga seitsmes elanik. Kas võlgadest vabanemine on üldse võimalik? Viieaastane võlgnike nõustamise kogemus on näidanud, et võlgnikud ei tea seaduslikke õigusi ega oska ennast kaitsta.

Muret tekitab laenukoormuse kiire kasv, mis on Ärilehe andmetel võrreldes aastataguse ajaga 5,6%. Kinnisvara- ja ehitussektoris muutub iga töötaja hinnalisemaks. Hädasti lisatööjõudu vajavates ettevõtetes tuleb osata ära tunda võlgades olevaid tööotsijaid ja suunata neid esimesel võimalusel võlanõustaja juurde.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474