20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas selgitab kinnisvarasse investeerimise fenomeni

Viljar Arakas
Foto: Andras Kralla
EfTEN Capitali juht Viljar Arakas näeb kinnisvarasse investeerimise buumi taga seda, et kinnisvara on paljudele huvilistele nii taskukohane kui ka vaimselt jõukohane.

Äripäeva Raadio hommikuprogrammis külas käinud Arakas vastab allpool saatejuhi küsimusele, kas EfTENi kolmanda fondi ülemärkimise puhul on tegu kinnisvarabuumi või investeerimise buumiga.

Ma arvan, et see on investeerimise buum. Tõsi on see, et kinnisvara on paljudele sedavõrd hästi arusaadav varaklass, et kui sa ostad korteri, üürid selle välja, see on sulle emotsionaalselt tuttav, rahavoog on lihtsalt ennustatav, investeeringu tulusus lihtsalt arvutatav. Paljudele on kinnisvara nii taskukohane kui ka vaimselt jõukohane investeering. Kui investeerid aga börsifirma aktsiatesse, võib seal väga palju juhtuda, muutusi, mida sa ei suuda ette näha. Ma arvan, et see (buum – toim) tuleneb sellest.

Kui ma vaatan, on see kinnisvarasse investeerimise buum mõneti emotsionaalne. Ma kutsun kõiki üles hästi ratsionaalselt arvutama. Teekond finantsvabadusse ei alga ega lõpe ühe või teise üürikorteriga. Üürikorter ei ole halb, aga ma soovitan vaadata investeerimist laiemalt. Üürikorter võib olla üks osa portfellist, kuid mitte ainuke osa.

Arakas avalikustas 17. novembri hommikuprogramis uudise ka ettevõtte uuest valdkonnast. Kuula hommikuprogrammi salvestust siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474