20. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kerkivad uued kolmeaastase garantiiga ridamajad

Foto: Eco Advice
Kolmeaastase garantiiga uue ridamajaarenduse puhul on tegu Tallinnas Kristiines asuvate Linnupesade kolmanda etapiga, mis valmib 2018. sügiseks.

Eco Advice juht Anton Nikitin tõdes kinnisvarauudised.ee küsimusele vastates, et kolmeaastane garantii ei ole eriti levinud. “Mõned arendajad küll pakuvad mõnele objektile, kuid Eco Advice'is on see juba mitu aastat väljakujunenud praktika. Anname kõikides oma arendusprojektides kolmeaastase garantii,” selgitas ta.

Ehitusgarantii algab korteri valduse üleandmisest ostjale. Tavaliselt toimub valduse üleandmine seitsme päeva jooksul peale ajasõiguslepingu sõlmimist, mille alusel kantakse ostja omanikuna kinnisturaamatusse.

Nikitin selgitas, et ehitusgarantii puhul eristatakse kinnisvara kasutamist takistavaid ja mittetakistavaid puudusi. Kasutamist takistab näiteks see, kui fonolukk ei tööta või põrandaküte ei toimi. Mittetakistavaiks loetakse väikesi pragusid seintes, silikooni, terrassivärvi vms väiksemaid kahjustusi.

“Praktika on niisugune, et kasutamist takistavad puudused kõrvaldab ehitaja võimalikult lühikese ajaga ning mittetakistavad puudused kõrvaldatakse garantiiaja lõpus,” ütles Nikitin. Enne garantiiaja lõppu palub Eco Advice ostjaid, et nad teavitaksid kõikidest nähtavatest ehitusgarantii alla käivatest puudustest, kui neid on tekkinud, ning ehitaja teeb tööd korraga kokkulepitud aja jooksul.

Nikitin märkis, et Eco Advice puutub tavaliselt kokku kinnisvara kasutamist mitte takistavate puudustega, kuna arendusettevõtte meeskonnas on ka omanikujärelevalve taustaga spetsialistid, kes kontrollivad enne valduse klientidele üleminekut hoone ja korterite süsteemide kasutusvalmisolekut.

Linnupesade kolmanda etapi ehitustööd aadressil Keemia 33b teeb osaühing Warecon OÜ. 75% B-energiaklassiga projektist on juba müüdud.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474