28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinnabuum suunab ostjaid eramuturule

Fotol Postimehe kontserni kuuluva kv.ee juht Tarvo Teslon
Foto: Eiko Kink
Kuigi majade hinnad kasvavad kõigis maakondades, eelistavad suuremate korterite vajajad sama raha eest osta endale endiselt oma maja.

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti oktoobris müügiks kokku 2858 maja, mida on 9% vähem kui mullu oktoobris. Samal ajal on müügipakkumiste hinnad pea kõigis maakondades kasvanud.

"Kuna korterid on viimastel aastatel kõvasti kallinenud, muutub koduostjaile maja kasuks otsustamine üha lihtsamaks," kommenteeris KV.EE juht Tarvo Teslon. Samal ajal lükkavad majaomanikud müüki edasi lootuses, et hinnaralli jõuab ka nendeni. “See turg on praegu nagu kummipael, mida ühelt poolt pingutab ostjate nõudlus, teiselt poolt müüjate tõrksus," lisas Teslon.

Turu aktiivseimas ja suurimas piirkonnas ehk Harjumaal on majade müügipakkumiste hinnad tõusnud 3%. Harjumaa majade ruutmeetri eest küsitakse 1317 €/m². Samas suurusjärgus hinnatõusu läbisud ka Tartu maakonna majade müügipakkumised, kus ruutmeetri eest küsitakse keskmiselt 989 eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474