Autor: Eva Kiisler • 4. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes maksab kinnisvarasektori parimat palka?

Kapiteli juht Taavi Ojala.
Kinnisvarasektoris tegutsevatest ettevõtetest maksab kõige kõrgemat töötasu hiljuti nime Kapiteliks vahetanud E.L.L. Kinnisvara, kus 48 töötaja keskmine kuutasu oli 3884 eurot, selgub Äripäeva Palga TOPist.

Toomas Annuse suurosalusega Riverito kontserni kuuluv ärikinnisvara arendamise ettevõte tegutseb kogu Baltikumis. Kaks aastat tagasi otsustas ettevõte laiendada tegevust väljapoole Balti riike. Kevadel ostis ettevõte büroohoone Praha kesklinnas ning kavas on teha veel teisigi investeeringuid. Ettevõttes kasvas eelmisel aastal keskmine palk 5%.

Kinnisvarasektori ettevõtetest teisele kohale jõudis 3302 eurose keskmise palgaga Transgroup Invest AS, kus töötab 24 inimest. Sergei Glinkale ja Tatjana Liksutovale kuuluva valdusfirma arvukad tütarfirmad tegutsevad peamiselt Venemaal. Eelmisel aastal vähenes ettevõttes töötajate arv 20 võrra. Tõenäoliselt on see peamine põhjus, et töötajate keskmine palk tõusis aastaga 52%. 

Kolmandaks kinnisvarasektori parimaks palgamaksjaks on Aswega AS, mis lisaks kinnisvara üürimisele müüb ka soojusmõõtureid. Eelmisel aastal suurenes 13 töötajaga ettevõttes palk hüppeliselt ehk 189%. Aasta varem oli see 952 eurot kuus, mullu aga 2748 eurot kuus. Tõenäoliselt on põhjus selles, et töötajate arv vähenes aastaga 65 inimese võrra. 

Äripäeva Infopanga koostatud Palga TOPi valimisse jõudsid ettevõtted, kus keskmine brutotasu töötaja kohta oli viimases majandusaasta aruandes 1500 eurot või rohkem ning täistööajale taandatud keskmine töötajate arv 10 või rohkem. 

Kõrget ehk üle 1500eurost keskmist töötasu maksvaid ettevõtteid on kõige arvukamalt IT, ehituse ja ehitusmaterjalide tootmise ning kaubanduse sektoris. Kokku oli selliseid ettevõtteid 1237 ning nendest üle kolmandiku tegutses nimetatud kolmes sektoris.

Vaata kogu edetabelit Äripäevast.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474