Autor: Tõnu Toompark • 26. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: elanike arvu kasv hoiab Tallinna aktiivsena

Kui nõukogude ajal käidi Tallinnas poes, siis nüüd tullakse siia tööle. Pildil turistid Tallinna uudistamas.
Foto: Raul Mee
Tallinna elamispindade turg lööb tehingute arvuga viimase kümnendi rekordeid. Suuresti on selle taga Tallinna elanike arvu pidev kasv.

Tallinna linna andmetel oli pealinna elanike arv 2017 kolmanda kvartali alguses 447 000 inimest. Aastataguse ajaga võrreldes on Tallinna juurde tulnud üle 4000 elaniku. Enim on kasvanud kesklinna elamike arv. Kesklinnas on 63 000 elanikku, aastaga on kesklinlaste arv suurenenud ligi 1900 inimese võrra.

Jätkuvalt on suurima elanike arvuga linnaosa Lasnamäe, kus elab 119 000 inimest. Lasnamäe elanike arv püsib enam-vähem aastatagusel tasemel.

Tallinna elanike arvu jätkuv kasvamine on tegur, mis aitab tuld hoida kinnisvaraturu ja -arenduse katla all. Küsimus kinnisvaranõudluse analüüsimise seisukohast on, kui kaua Eesti-sisene ränne jätkub ehk kui palju muudest piirkondadest veel inimesi Tallinna tulla saab.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474