29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti võtab kontrolli maagaasi ülekandevõrgus

Läti lipp
Foto: Raul Mee
Läti valitsus ostab Saksa energiagrupilt Uniper 18,31% osaluse maagaasi ülekande- ja hoidlaettevõttes Conexus, et saavutada kontrolli strateegilise äri üle Balti riikides.

Tehing toimub maagaasi ülekande- ning hoidlaäri JSC Conexus Baltic Grid (Conexus) osaga, avaldas Läti valitsust nõustav Porta Finance. Ost vormistatakse Läti riigile kuuluva elektrisüsteemi operaatori JSC Augstsprieguma tīkls („AST“) nimele.

Läti Gaasi aktsionärid said Euroopa Liidu nõuete täitmisel 2017. aasta alguses aktsiad maagaasi ülekande- ning hoidlaäris Conexus. Selle ettevõtte kolm olulist omanikku Gazprom (34.1%), Uniper (18.3%) ja Itera Latvija (16.1%) on kohustatud müüma osalused 2017. aasta lõpuks.

Porta Finance tegutseb Tallinnas, Riias ja Vilniuses ning pakub nõustamist ühinemis- ja ülevõtmistehingutes (M&A) ning kapitali kaasamises.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474