8. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhkentali kvartalisse kerkib valguspark

Vaade juhkentali kvartalisse kavandatdu hoonetele, mis valmivad täies mahus aastaks 2020.
Foto: Kapitel
Olümpia hotelli kõrvale kerkib 30-korruselise hoonega kvartal, mille keskele kavandatakse valgusparki. Multifunktsionaalse keskusega tuleb Tallinna kinnisvaraturule ligi 80 000 m² üüripinda.

Juhkentali kvartali rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitis Arhitekt Martin Aunini töö „Lightpark“, avaldas kinnisvaraettevõte Kapitel, senine E.L.L. Kinnisvara. Kavandatavate hoonete keskele rajatakse ühtse avaliku ruumina ja valguspargina toimiv sisehoov. Lahenduse autoriteks on Martin Aunin, Annika Aasmaa, Marti Kahu, Margid Saar ja maastikuarhitekt Anna-Liisa Unt.

„Tegemist on meie lähiaastate ühe suurima arendusprojektiga, mille koguinvesteering ulatub 100 miljoni euroni,” kommenteeris Kapiteli arendusdirektor ja juhatuse liige Indrek Moorats.

Kapitel ja võidutöö autoriid teevad praegu ettevalmistusi projekteerimistöödeks, millega alustakse täies mahus 2018. aasta kevadel.

Kvartal ehitatakse välja mitmes etapis. Esimese etapi ehituse algus on kavandatud 2020. aastasse ning valmimine 2022. aastasse. Multifunktsionaalsesse kvartalisse rajatakse kokku ligi 80 000 m² büroo-, kaubandus- ja teeninduspinda, sh mitmed toitlustuskohad, spordiklubi ja parkimismaja.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474