Ayrer: lihtsameelsed kuulutavad krahhi

Christian Ayrer
Christian Ayrer

Vihjed vältimatule kinnisvaraturu krahhile on lihtsameelsed, leiab Center Kinnisvara juht Christian Ayrer.

„Aasta algus toob meediasse hulga tagasivaateid ja jutte uuest mullist,“ prognoosis Ayrer kinnisvaraturu statistikat kommenteerides. „Kuid iga hinnatõus pole mull – viimase krahhi olulisim osa oli kinnisvarabuumiga kaasnenud laenubuum. Täna kasvavad hinnad kiiresti, kuid krediidibuumi asemel kütab hinnatõusu majanduskasv ja inimeste paranev kindlustunne. Hinnatõus on fakt, aga vihjed vältimatule krahhile on lihtsameelsed.“

Ayreri sõnul toetab kinnisvara hinnatõusu ka inimeste reaalne jõukuse kasv - viimaste aastatega on palju laene tagasi makstud ja hoiustel seisab rekordiline kogus raha. "Eraisikute kontodel seisab praegu ligi seitse miljardit eurot," meenutas Ayrer. "Kuigi sellele üritavad näppe taha saada paljud, on enamiku inimeste jaoks investeering kodusse ja elamistingimustesse kõige enesestmõistetavam. Kindlustunde paranemine toob kinnisvaraturule ka selle raha, mis varem ootas nö paremate aegade saabumist."

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised