10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ayrer: lihtsameelsed kuulutavad krahhi

Christian Ayrer
Foto: erakogu
Vihjed vältimatule kinnisvaraturu krahhile on lihtsameelsed, leiab Center Kinnisvara juht Christian Ayrer.

„Aasta algus toob meediasse hulga tagasivaateid ja jutte uuest mullist,“ prognoosis Ayrer kinnisvaraturu statistikat kommenteerides. „Kuid iga hinnatõus pole mull – viimase krahhi olulisim osa oli kinnisvarabuumiga kaasnenud laenubuum. Täna kasvavad hinnad kiiresti, kuid krediidibuumi asemel kütab hinnatõusu majanduskasv ja inimeste paranev kindlustunne. Hinnatõus on fakt, aga vihjed vältimatule krahhile on lihtsameelsed.“

Ayreri sõnul toetab kinnisvara hinnatõusu ka inimeste reaalne jõukuse kasv - viimaste aastatega on palju laene tagasi makstud ja hoiustel seisab rekordiline kogus raha. "Eraisikute kontodel seisab praegu ligi seitse miljardit eurot," meenutas Ayrer. "Kuigi sellele üritavad näppe taha saada paljud, on enamiku inimeste jaoks investeering kodusse ja elamistingimustesse kõige enesestmõistetavam. Kindlustunde paranemine toob kinnisvaraturule ka selle raha, mis varem ootas nö paremate aegade saabumist."

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474