10. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx õpetab liginullenergiale üle minema

Liginullenergiahoone on tavahoonest parema sisekliimaga ka kasutajasõbralikum, aga ka keerulisem ja kallim ehitada.
Foto: Pixabay
KredEx töötas välja liginullenergiahoonete näidisprojektid ja juhendmaterjali, mis abistab nii tellijaid kui ka erialaspetsialiste.

Hoonete energiatõhususe miinimumnõuetest tulenevalt peavad alates 2020. aastast uued ehitatavad hooned vastama liginullenergiahoone nõuetele.

KredEx juhendmaterjalid sisaldavad korter- ja väikeelamu projekteerimise juhendit, käsitledes seejuures kõiki olulisi energiatõhusust puudutavaid teemasid. Näiteks käsitletakse välispiirete soojustamist, külmasildade vältimist, õhupidavuse tagamist, avatäiteid, efektiivseid ventilatsiooni- ja küttesüsteeme ning soojusallikaid, automaatikat, monitooringut ja kohapealset taastuvenergia tootmist.

Väikeelamu juhend ja projektid on suunatud väikeelamu tellijale ning väikeelamute projekteerimise ja ehitamisega tegelevatele erialaspetsialistidele. Korter- ja ridaelamu juhendmaterjal ning projektid on suunatud projekteerijatele, ehitajatele ja arendajatele.

Kogu materjali vaata KredExi kodulehel SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474