24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võitlus rahapesuga puksib kinnisvara&shyinvestoreid Eestist välja

Soraineni advokaatide Toomas Prangli ja Kai Vainola sõnul vajab väärtpaberikontode süsteem põhjalikku ümbertegemist.
Foto: Kristi Kamenik
Soraineni M&A (ühinemiste ja ülevõtmiste – toim) tehingute nõustaja Soraineni partneri Toomas Prangli rääkis, et tõrked väärtpaberikonto avamisel mitteresidentidele nii Euroopa Liidust kui ka väljastpoolt takistavad suurtehinguid üha sagedamini.

Näiteks lükati Prangli sõnul hiljuti määramata ajaks edasi üks projekt, kus ettevõtjad proovisid üle Euroopa kapitali kaasata.

"Väärtpaberikonto avamine käib peaaegu iga M&A tehingu juurde. Enam kui pooltel juhtudest on see üheks venitavaks faktoriks,“ möönis Prangli.

Lisaks raskustele konto avamisega on pangad asunud pitsitama ka juba toimivat väärtpaberikontot omavaid mitteresidente. Seejuures piinavad pangad Eesti kinnisvarasse raha paigutanud erainvestoreid, kelle kontosid on tahetud sulgeda.

Loe täispikka Äripäeva lugu SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474