31. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arhitektuuri&shymuuseum tutvustas Lasnamäe visiooni

Üks paljudest nägemustest, milline võiks olla masside õnnelik elu Lasnamäel.
Foto: EKA
Ehkki Lasnamäe visiooni kui sellist ei ole olemas, pani Eesti arhitektuurimuuseum uurimisprojekti “Lõpetamata linn” raames kogutud killukestest kokku välkpildi sellest, milline võiks Tallinna suurim magalapiirkond olla.

Eesti Kunstiakadeemia ja Harvardi ülikooli arhitektuuri ja linnaplaneerimise tudengite projektide kõrval oli väljas legendaarse Eesti arhitekti Mart Pordi arhiivi materjale ning tollaseid ametlikke planeerimisdokumente, visandeid, makette ja diagramme arhitektuurimuuseumi kogust.

Uurimisprojekt "Lõpetamata linn" keskendus linna struktuuri ja tiheduse teemadele, kuid vaatas ka linnaehituslikke küsimusi laiemalt. Töö fookuses oli Lasnamägi kui radikaalne muutus ajaloolises linnaehituses ning suur modernistlik lubadus helgemast tulevikust laiadele massidele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474