7 veebruar 2018

Mida teha turgude languse ajal?

Foto: Pixabay

Ära mine paanikasse. Turg kukkus 5 protsenti? 50? Pikaajalise investori jaoks on normaalne, et paar korda ta portfell „pooleks“ lõigatakse. See käib mängu juurde, soovitab Äripäeva börsitoimetus.

Teiseks, vaata portfell rahuliku pilguga üle. Kas aktsia taga olev ettevõte on fundamentaalselt heade näitajatega? On bilanss korras? Kas trend toetab teda? Kas ettevõte on viisakas? Kas turul toimunud muutus muudab midagi ka ettevõtte jaoks – või ainult aktsia jaoks? Kui ettevõtte jaoks midagi ei muutunud ja aktsiat hoidsid rahulikult enne, siis võib rahulikult edasi hoida – või aktsiat lausa juurde soetada.

Kolmandaks, head langust ei tasu raisku lasta: kuna aktsiad on viimastel aastatel aina kallimaks muutunud, võib praegune langustrend nii mõnegi soodsa ostukoha pakkuda. Enne kui 5 protsenti langenud aktsiat pikemaks ajaks portfelli soetada, tuleb veenduda, kas ettevõte on seda hinda väärt.

Loe aktsiaturgudel toimuvast korrektsioonist SIIT.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806