7. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida teha turgude languse ajal?

Foto: Pixabay
Ära mine paanikasse. Turg kukkus 5 protsenti? 50? Pikaajalise investori jaoks on normaalne, et paar korda ta portfell „pooleks“ lõigatakse. See käib mängu juurde, soovitab Äripäeva börsitoimetus.

Teiseks, vaata portfell rahuliku pilguga üle. Kas aktsia taga olev ettevõte on fundamentaalselt heade näitajatega? On bilanss korras? Kas trend toetab teda? Kas ettevõte on viisakas? Kas turul toimunud muutus muudab midagi ka ettevõtte jaoks – või ainult aktsia jaoks? Kui ettevõtte jaoks midagi ei muutunud ja aktsiat hoidsid rahulikult enne, siis võib rahulikult edasi hoida – või aktsiat lausa juurde soetada.

Kolmandaks, head langust ei tasu raisku lasta: kuna aktsiad on viimastel aastatel aina kallimaks muutunud, võib praegune langustrend nii mõnegi soodsa ostukoha pakkuda. Enne kui 5 protsenti langenud aktsiat pikemaks ajaks portfelli soetada, tuleb veenduda, kas ettevõte on seda hinda väärt.

Loe aktsiaturgudel toimuvast korrektsioonist SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474