20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela ostab Advenilt maagaasi äri

Foto: Äripäev
Veebruari keskel leppis Alexela Adveniga kokku maagaasi portfelli ostus, ühtlasi ostab Adven Eesti Alexelalt aktsiaseltsi Gaasienergia koos maagasi jaotusvõrguga.

Kuna Alexela maagaasi kliendibaas kasvab hüppeliselt ja Adveni maagaasivõrk pikeneb ligi 65 kilomeetri võrra, annab see kummalegi võimaluse keskenduda oma põhitegevusele, teatasid ettevõtted. Tehingute hinda ei avalikustata.

Maagaasi jaotusvõrgu äris tuleb peamine kasu mastaabiefektist, mida Gaasienergia suurune ettevõte üksi ei saavuta, selgitas Alexela Energia juht Maria Helbling tehingu tagamaid.

Adven Eesti juht Urmo Heinam avaldas heameelt selle üle, et Adveni jaotusvõrk kasvas ligi kolmandiku võrra. „Suuruselt Eesti teise maagaasi jaotusteenuse osutajana on Adven alati avatud teeninduspiirkonna laiendamise võimalustele,” märkis Heinam.

Ettevõtete klientidele jäävad kõik senised lepingud kehtima.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474