20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstLink 2 töötas pea tõrgeteta

Püssi konverter
Foto: Elering
Tehnilised probleemid takistasid 2017. aastal Eesti-Soome elektriühenduse EstLink 2 tööd vaid ühel tunnil, avaldas süsteemihaldur Elering.

EstLink 2 töökindlus ehk aeg, mil ühendus oli elektrituru käsutuses, kerkis möödunud aastal 99,8%ni. 2016. aastal oli sama näitaja 96,5%. Etteplaneeritud hooldustööde tõttu oli EstLink 2 aasta jooksul tööst väljas 13 tundi.

EstLink 2 kaudu liikus 2017. aastal 2319 gigavatt-tundi elektrit, millest omakorda suundus 768 gigavatt-tundi Eestist Soome ja 1551 gigavatt-tundi Soomest Eestisse.

Üle 10 aasta kasutusel olnud EstLink 1 oli möödunud aastal elektrituru käsutuses 98,5% ulatuses.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474