26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuleohutus algab ohutust ümberehitusest

Foto: Pixabay
Kasutuslubade veebiseminari jätkuna toimub peagi veebiseminar tuleohutusauditist, kus tuleohutusekspert Ardon Kaerma räägib kasutuslubade saamist enim takistavatest muredest – probleemidest elamispindade tuleohutusega.

Kasutuslubade veebiseminari läbi viinud Tallinna Linnaplaneerimise Ameti ehituskontrolli ja kasutuslubade peaspetsialist Aare Kais ütles kinnisvarauudised.ee-le, et tuleohutuse küsimused on eriti teravad Tallinna miljööväärtuslikes asumites, näiteks Kalamajas, kus on väga palju tuleohutusnõudeid eiravates ümber ehitatud kortereid ning ka pööningu arvelt laiendatud maju.

Veebiseminar 22. märtsil 2018.

Tuleohutuse veebikoolitus annab korteriomanikele ja väikeinvestoritele, müüjatele ja ostjatele, kinnisvara hindajatele ja vahendajatele, korteriühistutele, projekteerijatele, arendajatele ja ehitajatele teadmisi tüüpilistest tuleohutusega seonduvatest probleemidest ning tuleohutusauditi tegemisest.

Muuhulgas jagab Ardon Kaerma soovitusi ja näpunäiteid, millele tuleohutuse ja kasutusloa taotlemisega seonduvalt enam tähelepanu pöörata.

Kaerma vastab veebiseminaril järgmistele küsimustele:

-        Tuleohutusaudit - kellele ja miks?

-        Mis on küttesüsteemi ekspertiis, millisel juhul on seda vaja?

-        Kortermajad, millele on ehitatud terve korrus peale - mida teha, kui projektis on nõutud sprinklersüsteem?

-        Paigaldasin elutuppa kamina. Sertifikaat on olemas, mida veel vaja on?

-        See kividest laotud korsten on nii kole. Kas võin sellele kipsist kasti ümber ehitada?

-        Naabrimees ehitas pliidi ja ahju, milliseid dokumente on mul tarvis?

-        Meil on kasutusloa jaoks vaja tuleohutusauditit. Mis me edasi peame tegema?

Veebiseminar on registreerunud osalejatele järelkuulatav nädal aega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474