Autor: Tõnu Toompark • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: 2017 valminud eluruumide arv lõi kümnendi rekordi

Korteritega kõrghoone
Foto: Pixabay
2017 neljandas kvartalis sai statistikaameti andmetel Eestis kasutusloa 1734 eluruumi. Kokku valmis 2017. aasta jooksul eluruume 5895, mille puhul on tegemist selle kümnendi rekordiga.

2017 neljanda kvartali valminud eluruumide arv ületas aastatagust 30%. Nende eluruumide pindala ületas aasta varem valminuid 17% võrra. Eluruumide arvu kasvust väiksem pinna juurdekasv tähendab, et 2017 neljandas kvartalis valminud eluruumide keskmine pindala oli väiksem. Teisisõnu oli valminud eluruumide seas suurem korterite osakaal ja väiksem ridaelamute, paarismajade ja ühepereelamute osakaal.

Kogu 2017. aasta jooksul valminud eluruumide arv ületas eelmist 2016. aastat 25% võrra.

2018. aastaks võib märgatavalt suure ehituslubade arvu ja väga aktiivse elamispindade arendusturu tõttu prognoosida valminud eluruumide arvu kasvu jätkumist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474