Päikeseenergia buumib

Estonia, päikeseelektrijaam
Päikeseelektrijaam Estonia piimafarmi katusel.

Taastuvenergia toetusskeemi muutumine ja päikesepaneelide toetus on andnud Eesti päikeseenergia sektorile sisse tõsise hoo, mida võib liialdamata võrrelda buumiga, kirjutas Äripäev.

"Tänavu tuleb paras ralli. Planeeringuprotsessi jõudnud jaamu, millel on investeerimisotsused tehtud, kus käib ettevalmistus ja lubade taotlus, on meile teadaolevalt 20-25 megavati jagu, mis on sama palju, kui Eestis päikeseelektrilist võimsust praegu üldse on," rääkis Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak.

Teatavat buumi võib turul näha ka SigmaSystemsi juhatuse liikme Kristjan Karmingi sõnul. Tema tõi peamise põhjusena esile suuremate jaamade rajamise, mis selle aasta sees peavad valmima. Suuremate objektidega läks töö lahti juba eelmisel aastal, rääkis Karming, kelle juhitud ettevõtte käive kasvas mullu 400 000 eurolt ligikaudu 1,8 miljonile.

Loe pikemalt SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised