3. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päikeseenergia buumib

Päikeseelektrijaam Estonia piimafarmi katusel.
Foto: Eesti Energia
Taastuvenergia toetusskeemi muutumine ja päikesepaneelide toetus on andnud Eesti päikeseenergia sektorile sisse tõsise hoo, mida võib liialdamata võrrelda buumiga, kirjutas Äripäev.

"Tänavu tuleb paras ralli. Planeeringuprotsessi jõudnud jaamu, millel on investeerimisotsused tehtud, kus käib ettevalmistus ja lubade taotlus, on meile teadaolevalt 20-25 megavati jagu, mis on sama palju, kui Eestis päikeseelektrilist võimsust praegu üldse on," rääkis Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak.

Teatavat buumi võib turul näha ka SigmaSystemsi juhatuse liikme Kristjan Karmingi sõnul. Tema tõi peamise põhjusena esile suuremate jaamade rajamise, mis selle aasta sees peavad valmima. Suuremate objektidega läks töö lahti juba eelmisel aastal, rääkis Karming, kelle juhitud ettevõtte käive kasvas mullu 400 000 eurolt ligikaudu 1,8 miljonile.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474