• 06.04.18, 14:14
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Maaomanikud saavad piirangute eest hüvitist

Looduskaitseliste piirangute eest makstakse sel aastal üle 4 miljoni euro hüvitist. Erametsakeskus võtab Natura hüvitise taotlusi vastu 23. aprillini.
Looduskaitsealadel võib olla keelatud isegi hooldusraie, metsa majandamisest rääkimata.
  • Looduskaitsealadel võib olla keelatud isegi hooldusraie, metsa majandamisest rääkimata. Foto: Pixabay
Kokku makstakse hüvitist 4,32 miljoni euro eest. Taotluse saab esitada e-PRIA portaalis, avaldas Erametsakeskus.
Natura toetusega hüvitatakse erametsaomanikele looduskaitseliste piirangute tõttu saamata jäävat tulu Natura 2000 alal ning teistes sihtkaitsevööndis asuvates metsades. Hüvitise määr on sihtkaitsevööndis 110 eurot hektari kohta aastas ning Natura 2000 alal piiranguvööndis, hoiualal ja projekteeritaval alal kuni 60 eurot hektari kohta aastas.
Tasub tähele panna, et Natura hüvitise taotlemine muutus sellest aastast 100% elektrooniliseks ning toetustaotlus tuleb esitada aadressilt epria.pria.ee/epria. E-taotluse allkirjastamiseks on vaja toimivat ID-kaarti ja pin-koode või mobiil-ID-d. Toetustaotlusi aitavad esitada aitavad metsaühistud üle Eesti.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele