9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome logistikafirma omandas hoone Muuga sadamas

Muuga tööstuspargi ala
Foto: Äripäev
Soome kapitalile kuuluv logistikafirma AHL Logistic ostis Muuga sadamas asuva endise teraspleki galvaniseerimise tehase- ja laohoone.

Logistikauudised.ee andmetel toimus tehing Muuga tööstuspargi ala hoonestusõigusega. Maa omanikuks on jätkuvalt Talinna Sadam. Hoonestusõiguse tehingut nõustas Colliers International.

AHLi juhatuse liikme Mikko Juhani Laaksoneni sõnul on ettevõttel plaanis hakata kasutama Muuga Sadamas asuvat ca 30 000 ruutmeetrist hoonet erinevate puist- ja üldkaupade ladustamiseks ning teostada sadamas ka kaupade laadimist ja lossimist. Firma tulevikuplaanides on käivitada ka tootmine, vahendas Tallinna Sadam.

Tallinna Sadama juhatuse liige kommertsjuht Margus Vihman hindas uue tegija tulekut Muuga sadamasse väga positiivseks. „Meil on hea meel, et mõni aasta suletud olnud endine teraspleki galvaniseerimise tehase hoone leidis uue omaniku ja saab tulevikus taas kasutuselevõetud,“ märkis Vihman.

Soome logistikaettevõtja Mikko Juhani Laaksonen on muuhulgas juhatuse liige Soome ettevõttes Baltic Bulk OY, mis on terminalioperaator neljas Soome sadamas ning omab ka Soome sisemaa terminale. Ettevõtte pakub laia valikut sadama-, lao- ja transporditeenuseid bioenergia tootjatele, toiduainete-, paberi-, metalli- ja keemiatööstustele.

Tallinna Sadam sõlmis hiljuti samadele omanikele kuuluva osaühinguga Bulk & Tank lepingu peamiselt puitlasti laokompleksi rajamiseks Muuga sadama idaossa ca 3,0 ha suurusele maa-alale. Uute terminalide ja EVR Cargo kavandatav ühistöö aitab tulevikus tuua rohkem kaupu läbi Muuga sadama ka Lõuna- Eestist ja eelkõige neid kaupu, mis praegu on liikunud autotransporti kasutades läbi Riia sadama.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474